Jenny Hägerlund som driver NYAVA i Veberöd är en människa med ett stort hjärta. Hennes instinkt är alltid att hjälpa. Hon tycker om att fylla år och bli äldre eftersom hon menar att livet är en fin gåva och en fantastisk upplevelse med många viktiga lärdomar. En del av dessa lärdomar gjorde att hon skolade om sig och nu hjälper människor till en mer hållbar hälsa.

Hennes arbete innebär att hon stöttar människor på deras resa mot ett bättre mående. Jenny ser holistiskt på hälsa och därför tar hon hänsyn till alla aspekter i människans mående. När klienten söker upp henne så är det ett samarbete som sker.

- Vi jobbar tillsammans för att komma närmare klientens mål, genom att leta efter obalanser som kan vara av fysisk, emotionell, mental och psykisk karaktär. Ofta är det en blandning. Därefter tar vi hjälp av homeopati, näring, örtterapi, kinesiologi, energibehandling och frekvensterapi (cavitation och radiofrekvens).

Som kinesiolog använder hon muskeltestning och kan därmed få svar från klientens kropp. Detta ger en verkligt individanpassad behandling, menar hon.

- Utöver att träffa klienter, håller jag kurser i tillämpad kinesiologi (för de som vill kunna testa sig själv och för de som vill känna på om detta kan vara något att utbilda sig inom) och jag leder dessutom yogaklasser. Allt går så himla fint ihop, säger Jenny med ett leende.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Jag absolut älskar tillämpad kinesiologi och att få tillämpa den påklienter! Den är så bred. Den kan hjälpa till med att korrigera muskler, leder och kotor, den kan ta reda på klientens inre fysiska mående och den kan hjälpa till med att balansera tankar och känslor.

Den jobbar verkligen på hela människan, tillägger hon.

Långvarig värk och magproblem kan försvinna, invanda mönster kan bli enklare att bryta och nedvärderande tankar kan vändas till kärleksfulla.

- Att se denna förvandling hos klienten är det bästa som finns! Att se klientens aha-upplevelse! Att få bevittna att klienten ser sitt eget värde och vill ta bättre hand om hela sig. Så tacksamt!

Vilka är dina bästa hälsotips?

- Mina bästa hälsotips är att titta tillbaka i tiden. Långt tillbaka. Hur levde människan då? Utan ingredienser i kosten. Utan stillasittande framför en skärm. Utan press på att vara på ett visst sätt.  

Vi åt ren mat. Vi drack vatten. Vi umgicks. Vi spenderade vår tid i naturen. Vi hade alla ett syfte. Vi har kommit till en punkt där det enkla har blivit svårt. Låt oss hitta enkelheten i det naturliga igen, avslutar Jenny.