Alexander Schreij är grundare av Relivo tillsammans med Hugo Tellander. Han bor i Stockholm och har ägnat de senaste fem åren att utveckla lösningar som hjälper människor med deras dagliga hälsa. Här berättar han om varför han blev intresserad av hälsa och om vad deras varumärke står för. 

Alexanders farfar dog tidigt, vid 52 års ålder från hjärt- och lungproblem. Alexander har sedan ung ålder fått det återberättat för sig att det var tydligt att hans livsstilsval spelade en stor roll i hans tidiga bortgång. 

- Vetskapen om detta har satt sig på hjärnhinnan, och gjort att jag alltid haft ett stort intresse i att aktivt förbättra min egen och även andras hälsa och välmående. 

Alexander har även en stor passion för fysisk aktivitet, däribland sporter som skidåkning och bergsklättring. Över tid har dessa intressen väckt ett särkilt intresse för hur man kan upprätthålla balansen mellan kost, sömn, och rörelse. När man har balans mellan dessa tre pelare så mår man bra och presterar bra, förklarar han. 

- Vi älskar att hjälpa andra människor till att hitta denna balans, och Relivo är vårt senaste steg i den resan.

Vad är Relivo?

- Relivo är ett innovativt kosttillskott i pulverform vars syfte är att göra det enklare än någonsin att få i sig heltäckande näring varje dag. Viktigt att poängtera är att det bästa sättet att få i sig rätt näring börjar med kosten.

Dessvärre är trenden i samhället att människor äter allt mer ultra-processerad mat, vi ser sjunkande näringsvärden i livsmedel, och vi upplever en ökad stress i vardagen vilket påverkar upptaget av viktiga näringsämnen, tillägger han.. Det är där (kost)-tillskott kommer in i bilden.

- Att fylla sina näringsluckor med kosttillskott som finns på marknaden idag är framförallt dyrt, då du behöver köpa flera olika separata produkter. Det är även svårt att hålla rutinen med intaget av olika tabletter och kapslar under olika tidpunkter av dagen, säger Alexander. 

För många människor betyder det att skafferiet är fyllt av dyra burkar som inte används. Så har det varit för dem innan de började utveckla Relivo.-

- Relivo kombinerar de viktigaste och mest grundläggande näringsämnena som din kropp behöver i ett enda kosttillskott. Resultatet är att du kan känna dig trygg i att du har gett din kropp det den behöver för att må bra, du slipper betala för flera separata produkter, och du behöver inte hålla koll på när du ska ta de olika tillskotten, säger Alexander entusiastiskt. 

En skopa Relivo blandas varje morgon i ett glas vatten, i din smoothie, yoghurt, eller annan valfri dryck. Detta gör att du enkelt kan få in hälsovanan i din vardag genom en simpel morgonrutin som tar en minut.

Varför tog ni fram produkten?

- Under 2023 hade både jag och Hugo hälsoproblem så som långvariga inflammationer i knän, armveck, torr hud, magproblem och sömnproblem.

De visste att de inte fick i sig rätt näring genom kosten och att en stor del av problemen troligtvis kom därifrån. Tidigare hade de tagit ett flertal olika naturliga kosttillskott som de känt gett oss en märkbar effekt. 

- Dock hade vi båda upplevt hur ofantligt svårt och dyrt det var att fortsätta kontinuerligt med dessa tillskott.

Det fanns olika typer av “gröna” kosttillskott på marknaden som täckte flera vitaminer och mineraler på en gång. De älskade konceptet av enkelhet, men kände att mycket saknades från dessa produkter i form av smak, ingredienser, och hälsoeffekter.

- Eftersom vi älskar att vara aktiva i livet var det viktigt för oss att inte bara få i oss de vitaminer och mineraler som kroppen behöver, utan att även få i oss grundläggande näringsämnen för kroppens leder & muskler, maghälsa, hud, och hjärnfunktion, säger Alexander. 

De kontaktade framstående personer inom forsknings- och näringsvärlden för att undersöka om de kunde skapa ett heltäckande kosttillskott för kroppens viktigaste delar. Tillsammans med ett team svenska forskare och näringsfysiologer analyserade de resultat och data från över 30 års forskning för att sedan ta fram en unik formulering. 

- Relivo innehåller de viktigaste näringsämnena för långvarig fysisk och mental hälsa, områden vi ville förbättra i oss själva.

Vad gör Relivo unikt?

- Det är framförallt tre huvudsakliga områden som gör Relivo unikt. Två av dem har vi redan pratat om, enkelheten och kostnadseffektiviteten.

 

Samarbete och erbjudande

Denna artikel är skriven utifrån ett samarbete mellan Nina Jansdotter och Relivo. Vill du läsa mer om produkten och eller handla den så använd rabattkoden Nina200 som ger 200kr rabatt.

www.relivo.se

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog