Har du hör talas om Signalmolekyler? Troligen inte, även om läsare av denna tidning i genomsnitt nog inte representerar Sveriges befolkning som helhet.
Jag hade i alla fall inte hört talas om det för ganska exakt två år sedan och då skall sägas att jag har två högskoleexamen som både berör detta i sin utbildning. Men aldrig innan hade jag hört signalmolekyler.
Frågar du en läkare eller medicinskt utbildad person kanske de har hört talas om det. Men många blandar ihop det med hormoner och dess effekt som signalsubstanser.

I denna artikel vill jag försöka förklara vad Signalmolekyler gör, varför de är så viktiga och varför dess stabilisering kanske kommer att gå till historieböckerna som ett av de viktigaste medicinska genombrotten i modern tid. För att vi skall vara på samma våglängd – låt mig börja med att förenklat förklara vad Signalmolekylerna gör och var de produceras i vår kropp. Du kanske har hört talas om citronsyrecykeln. Detta är den kemiska processen som sker i varje cell av din kropp för att skapa energi av socker. Jag fick lära mig att restprodukterna av citronsyrecykeln, bortsett från själva ATP:n (energin) är salt och vatten. I detta salt och vatten är dock Signalmolekylerna bundna. Men då kroppen behöver dessa molekyler till varje process, förblir de inte länge i denna bindning, utan släpps nästan omedelbart efter de har skapats.

För att förklara detta ännu mer förenklat så kan vi använda oss av en liknelse. Om du tänker dig kroppen som ett hus som håller på att byggas eller renoveras, så representerar näringen vi äter allt byggmaterial som behövs, Signalmolekylerna är arbetskraften som behövs för att få något att hända i bygg eller renoveringsprocessen.

Men om kroppen nu producerar dessa molekyler så framgångsrikt själv – varför skulle någon vilja stabilisera dem för att kunna tillföra kroppen mer?

För att förstå detta måste vi prata åldrande. En viktig komponent i att inte åldras för fort är kroppens möjlighet att bibehålla sin förmåga att detektera celler i kroppen som behöver ersättas och eller repareras. En annan viktig komponent är så klart att ha bästa möjliga ”byggmaterial” på plats för att göra detta. Dagens samhälle de flesta av oss som läser detta lever i innebär en tuff utmaningen för våra kroppar. Gifter, strålning, fysisk och psykisk stress skapar obalanser som många i dag kämpar med. Resultatet vi kan se är att produktionskapacitet och produktionseffekt av signalmolekyler minskar med ca. 10% för varje decennium vi lever. Denna process kan man se hos de flesta av oss när vi betraktar våra kroppar. Kroppen verkar inte hänga med i att reparera och ersätta gamla celler med nya. De som lever ett hälsosamt liv ser oftast yngre ut, de som kör hårt och missbrukar sin kropp utan att ge den tillräckligt med näring och återhämtning åldras snabbare. Nu förstår du kanske bättre varför mycket av dagens forskning inom hälsa och välbefinnande har koppling till våra celler och dess förmåga att fungera optimalt. Ur denna vetskap har forskning runt signalmolekylerna i kroppen pågått i långt över 30 år.

Genombrottet

Vi skriver år 2000. Ett företag i Utah/USA, närmare bestämt i Salt Lake City hade några år innan köpt ett forskningsföretag som hade jobbat med att just finna nyckeln till stabiliseringen av Signalmolekyler. Företaget hade kommit en bit på vägen men genombrottet de hade hoppats på hade inte kommit. De nya ägarna med Verdis Norton i spetsen hade fått upp ögonen för denna forskning och efter egna studier kommit fram till att detta var något som inte skulle gå förlorat. Tillsammans med några andra personer stoppade de in ytterligare millioner i forskningsföretaget och anställde några av de bästa på området.

En atomfysiker vid namn Gerry Samuelsson lyckades till slut med det som ingen utanför detta företag hade trott var möjligt. Med en numera patenterad process som i sin helhet tar hela tre dagar, fick han signalmolekylerna till slut stabiliserade. De skulle visa sig att de blev så stabila att de kunde hällas i flaskor (bundet i en saltvattenlösning) men även ingå i en hudkräm och ett serum för att kunna drickas eller appliceras på allt som har celler. Till historien hör att Verdis hela tiden hade haft planen att sälja denna teknologi vidare till högstbjudande farmakoncern. Det skulle dock visa sig att de bundna signalmolekylerna hade så många positiva effekter på människor som hade fått testa dem under processen att Verdis inte kunde sälja detta genombrott till ett företag som skulle ha gjort ett läkemedel av det.

ASEA

I stället föddes företaget ASEA. För oss i Sverige känns ASEA bekant, men jag kan försäkra att namnet inte har något att göra med det kända svenska bolaget som hade samma namn.

Produkten hade testats av ca. 90 personer under testfasen. Dessa personer hade delat med sig produkten till nära och kära och skickat den till 20 olika länder utan företagets vetskap då de fått så fantastiska resultat på olika obalanser de haft. Resultaten från flera hundra användare hade fått upp ögonen hos företagets ägare. Denna produkt var större än de hade trott och en dröm om att få hjälpa fler människor med sina obalanser växte fram.

Vi skriver år 2019. Företaget har tagit sig förbi stora hinder på alla plan och har lyckats etablera sin verksamhet i över 30 länder. Med en omsättning sedan start på över 500 millioner USD har många människors liv förändrats till det bättre.

Företagets Mission:” To better people’s lives and to be a force for good in the world” imponerade stort på mig första gången jag läste om det. Efter att ha besökt huvudkontoret, sätt på produktionen av signalmolekylerna och läst så gott som allt som är publicerat om produkterna och forskningen känner jag mig trygg i att berätta för dig om detta genombrott. Inte minst mina egna erfarenheter och de hundratals människor jag har träffat under de senaste två åren har gjort mig övertygad om att denna teknologi och detta genombrott är något jag och min fru, vår dotter och hela vår familj kommer ha stor glädje av resten av våra liv.

Företaget har valt att distribuera sina produkter via människor som mig och dig. Människor som vill hjälpa andra människor att må bra och få det mesta ut av sina liv. Produkten skulle troligen inte ha kunnat sålts på något annat sätt heller - för vem skulle köpa en flaska med salt och vatten i som dessutom kommer från Salt Lake City för ett pris som inte går att rättfärdiga om man inte förstår vad som finns bundet där inne.

God hälsa har inget pris och ASEA är här för att stanna.

Om du vill veta mer om denna revolution så hoppas jag du läser på via någon av de länkarna här nere. Jag kommer i alla fall fortsätta att informera människor om att detta finns för kunskap är makt – makt att hjälpa sig själv till sitt bästa jag, varje dag.


Med friska signalhälsningar

Magnus Häggbom
Leg. naprapat & Livsstilscoach
www.gopure.se

Läs mer om ASEA och dess produkter på:

https://aseaglobal.com/

https://aseaimpact.com/

http://aseascience.com/

https://aseaathletes.co/

Nina Jansdotter
Webbpedagog