Den terapeut som själv upplevt en jobbig period i sitt liv har troligen lättare att förstå sina klienter och vad de går igenom, menar Rosemary Uppgård.
Här berättar hon hur hon kom in på att börja jobba med hälsa och hon delar även med sig av tre bra hälsotips.

För det första så lever Rosemary som hon lär och hennes motto är att hon vill bli gammal och dö frisk, förklarar hon med skärpa i rösten.
Nästa steg blev för henne när hon fick insikten att om hon själv kan få må bra – varför ska hon då inte även unna andra att också få må bra.

- Där kommer min egen erfarenhet in. Stress orsakade mig utmattning och en sköldkörtel ur balans. Jag återhämtade mig då tack vare örtmediciner, homeopatiska preparat samt rätt näring. Jag behövde extra vitaminer och mineraler för att stötta binjurarna som också var utslagna, då utmattningen kom därifrån.

Hur kommer det sig att du ville bli terapeut?

- Mitt intresse för att bli terapeut kom efter att sista dottern var född. Jag gick med en långvarig förkylning som slutade med lunginflammation och jag ville ej ta antibiotika då jag fortfarande ammade.

Det blev så illa att Rosemary hamnade på akuten och där fick hon antibiotika intravenöst istället. Efter detta tog hon tag i sig själv och hamnade hos en naturläkare/ homeopat / kinesiolog som senare blev hennes mentor i den utbildningen.

Vilka utbildningar har du gått?

- Jag har gått på flera olika utbildningar men de viktigaste är funktionsmedicinsk terapeut med huvudfokus på näring, samt kinesiologi, som jag använder när olika preparat behöver testas ut på klienterna. Och även testa fram intoleranser av till exempel mat eller hudvårdsprodukter.

Vi är alla individer och olika preparat passar olika för respektive person tillägger Rosemary och förklarar även att hon använder en frekvensmaskin (QMRA) för analys av främst vitamin och mineralstatus. Maskinen kan scanna hela kroppen men fokus ligger i att titta på mag- och tarmsystemet.

Hon håller även i föreläsningar både för privata grupper och ute på företag samt digitalt via till exempel Facebook eller Zoom.
Ett tema är då: Näringsbrist - en genväg in i kaklet.

Rosemarys tre bästa tips:

  1. Laga din egen mat från grunden - uteslut vitt (processat) socker och margarin
  2. Ge dig själv bra näringstillskott, för att undvika näringsbrist
  3. God sömn är viktigt för att ge kroppen möjlighet till god återhämtning.

Nina Jansdotter
Webbpedagog