Löpsedlarna har budskap om dieter för att vi ska må bra eller gå ner i vikt. Men livet handlar inte om dieter. Budskapen blir förvirrande och gör det svårt att välja rätt. Och vad är rätt? Boken Må BÄST orka mer tar upp det mesta av hur det är att vara människa idag.

Vi behöver kärlek, återhämtning, beröm och näring för att orka hela dagen och ha en kul fritid. Allt hänger ihop, om vi mår bra gör vi ett bra jobb, är trevliga och kreativa. Det syns och känns när andra mår bra, det strömmar harmonisk energi och ögonen glittrar. Precis som ögonen glittrar när man skrattar så man kiknar. Men vi låter kalendern styra våra liv och vi tillåter oss ha många ”måste göra” som snart känns som krav. Gör du det du ”vill” eller gör du bara saker som du ”måste”?

De senaste åren har mångas hem rensats på prylar, de där sakerna som är bra och ha, men man aldrig använder. Dessutom har vänner börjat ge varandras upplevelser som presenter än fler saker som ska få plats någonstans. När vi umgås mår vi bra, men även av att stilla sig själv och fundera igenom vad vill du? När trivs du bäst? Hur vill du att ditt liv ser ut om fem år? Må BÄST-boken innehåller massor med frågor att besvara, utan pekpinnar eller skamkänsla.

Aktivitet i alla dess former är viktiga för kroppen och inte minst för hjärnan. Men för att orka vara med måste vi träna, både fysiskt och psykiskt och äta näringsrik fräsch och nylagad bra mat. I boken får du kunskapen du behöver kring, kroppen, knoppen, näringsämnen och målfokus. Glöm inte heller att ha kul! Lek lite, fuldansa och skratta! Med lek tränas vi naturligt, men det är få vuxna som leker. När det väl ska lekas krävs det arrangemang för att det ska bli av. Golfklubbor och bokad starttid, tidsbokat gympass med rätt kläder och inneskor, osv. Känner du igen dig?

Släpp in det spontana i kalendern. Glöm inte dina vänner och gör något bra idag så att du känner att du lever. Det blir ju så mycket roligare då!

Katarina Widoff är författare och föreläsare kring ämnen som Må BÄST, kommunikation, bussighet, social kompetens och nätverkande.

Nina Jansdotter
Webbpedagog