Karina Gustafson är glad, positiv och tycker om att höra historier. Här tänker hon på ”människa jag träffar på min vägs-” historier. Livet är fascinerande och gör det till dom vi är, enligt hennes erfarenhet. Här berättar hon om sitt arbete som terapeut och vad hon erbjuder för behandlingar.

Att till exempel höra någon berätta om ”ont i benet”, ”gnisslande tänder” eller ”spänningshuvudvärk”, är för Karina en historia om dig, hur du är och det du gärna vill ha hjälp med.

- Du berättar, jag lyssnar och då ta jag tag i mina utbildningar/verktygslåda och tillsammans gör vi en plan för behandlingen.

Bindvävsmassage är grunden i hennes behandlingar och hos henne betyder massagen ”ingen smärta” utan lugna och precisa beröringar och sträck. Det gäller både behandlingar på kroppen och i ansiktet. Då svarar kroppen snabbt och positivt, enligt hennes långa erfarenhet.

Hur kom du in på din bana?

- Jag och min familj flyttade till Sverige, Småland, från Danmark 2003. Då var planen att det bara skulle vara att ”prova på” att bo och leva i ett annat land ett par år. Vardagen i vårt nya spännande liv i Sverige gav oss mycket mer ro och överblick. Här upptäckte jag en stor önskan om att ändra något vid min arbetssituation.

Hon var som nittonåring färdigutbildad grafiker och önskade tio år senare att göra något mera mänskligt. Önskan växte och plötsligt fick hon syn på en artikel om ansiktsLyftningsmassage i en damtidning.

- Då var det kört och tre månader senare var jag på min första alternativa utbildning. Här var jag som ”en fisk i vattnet”. Inom kort tog jag flera utbildningar och öppnade mitt företag FreeofPain.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Glädjen vid en lyckad behandling, att se behandlingen och det som fanns i min ”verktygslåda” ge resultat. Ser ansikten och personen i sin helhet nå resultatet så att det märks och syns.                                                                                           

Det är även givande att se när någon kommer igen, på återbesök och få höra om deras upplevelser. Speciellt när personen tagit ansvar för sitt eget välmående och kommer igen när något är negativt och personen vill göra en ändring och agera, tillägger hon.

Vad har du för specialitet?

- Ärr, nya som gamla. Brutna ben, näsa, armar och fingrar samt spänningshuvudvärk och migrän.

Varför är AnsiktsLyftningsMassage (ALT) och KranioSakralTerapi (KST) en bra kombo?

- Vi har över 120 muskler i ansiktet, nacken och axlar. Kraniet har 13-18 delar och hänger ihop med svanskotan genom ryggraden. Tillsamman ger det många möjligheter för spänningar och utmaningar i vårt ansikte. Massage på musklerna vid käken (ALT) får en större avspänning om jag också ger käkleden massage (KST).

Vem kommer till dig?

- Kundkretsen är bred. Ungdomar med tråkiga menssmärtaproblem till mobilitetsproblem efter en operation eller kejsarsnitt. Oftast har de tänkt… ”jag mår inte bra och vill göra en ändring”.

Hela kroppens välmående syns i ansiktet och ibland behöves en höft rättats till innan det syns en ändring i ansiktet. Ett gammalt ärr behöver massage innan vävnader i området slappnar av och det senare syns i ansiktet

- Det går också åt andra hållet, först AnsiktsLyftsmassage innan kroppen låter mina fingrar jobba på ett gammalt ärr eller ett annat, för kroppen, trauma, avslutar Karina.

Exempel på problemområden som Karina kan hjälpa till med:

  • Personer som önskar ett lättare uttryck i ansiktet
  • Avslappning från vardagen
  • Examensfeber
  • Gnisslande tänder och nackspänningar

Läs mer:
www.freeofpain.se

 

 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog