Leif Hejdenberg har alltid sökt efter sitt kall. Efter att ha arbetat inom olika yrken och ändå inte känt att det varit hans syfte mindes han tillbaka på den enda historien hans pappa delat med sig från sitt arbete. Leifs pappa arbetade som polis i över fyrtio år och berättade om ett förhör han haft med en snart 18-årig kille. 

Under förhöret hade killen vrålat att hans liv är över i panik.

- Om jag kan vara personen som får en tjej eller kille att komma till insikt att livet bara har börjat, så vill jag vara det.

I podden Entreprenörsdriv berättar Leif för programledaren Tomas Tränkner om hur han gått i tankarna om att göra en förändring för ungdomar, men aldrig riktigt kommit igång. När han blev tillfrågad av en nära vän när han tänkt sätta igång så blev svaret - på måndag. Utan att ha satt upp någon plan.

- Ska jag göra skillnad för andra måste jag börja med mig själv och göra mina ord till handlingar.

När Leif insåg att han kunde vara en bidragande roll i ungdomars liv för utveckling och transformation så kände han att han funnit sitt kall.

När man verkligen lyssnar, så händer något i möten

Leif berättar om hur han därefter fick kontakt med ansvariga för olika organisationer inom området och ett seminarium för ca 150 personer hölls i Stockholm. Inför seminariet flögs även två ungdomar från den engelska organisationen ``Youth at risk´´ som höll ett tal om sina liv och förändringen och transformationen organisationen gjort för dem.

Leif driver idag Next Generation Leadership, en ideell verksamhet som stödjer kommuner och regioner att genomföra samhälls - och ungdomsprogrammet Communites Coachning Programme, ett program som har sin grund i Los Angeles. Programmet erbjuder ungdomar möjligheten att forma sin framtid och inkluderar lokalsamhället för att hjälper ungdomarna hitta sin röst med hjälp av ledarskapsträning.

Next Generation Leadership startades för att göra en fundamental skillnad på både personer som deltagit men även lokalsamhället. Under programmets gång har ungdomen en stödperson/coach som blir en viktig vuxen.
Föreningen är nybildad och går åt tre håll.

  • Professionella, vuxna som har direktkontakt och arbetar med ungdomar såsom poliser och lärare.
  • Volontärer
  • Ungdomar 

Introduktioner kommer att hållas under hösten 2021. 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog