Hotell Onyxen ligger I ett evenemangsområde nära Ullevi, Scandinavium, Svenska Mässan, Universeum med mera. Många är där för att prestera och värdesätter därför att få vila och sova gott för att kunna leverera på dagarna, menar hotellansvarig Patric E Österström. De har därför skapat ett rum som de kallar Sleep Well.

Det känns direkt när jag steg in att detta rum var annorlunda. Lugnare, både vad gäller färgval och inredning. Jag tittar mig omkring och ser att här finns tyngdtäcke, mysiga morgonrockar och tofflor. Jag passar direkt på och sätter mig i soffan med en kopp lugnande örtte.

Här finns även fina aromadofter och jag väljer lavendel som jag vet är en doft som ger lugn och ro. Efter teet rullar jag fram yogamattan och gör några övningar så att jag känner att jag landar i rummet och i mig själv. Sedan bär det väg ut på stan för affärsmöten för jag är i stan för att göra business och inte bara för relax, hur härligt det än är.

Tanken med rummet är enligt Patrick att skapa en plats där du känner att det finns möjlighet komma till ro. Detta märker han är ett koncept som ligger i tiden i och med att många är för stressade idag, där en av tre har problem med sömnen.

- Hälsotrenden är väldigt stark. Dessutom är det många som kommer till vårt hotell som ska prestera mycket och de behöver den goda nattens sömn helt enkelt. Vi kan erbjuda tystnad och lugn för att du ska kunna sova gott och vakna utvilad. 

Stressen är som en stor folksjukdom idag och många lever under stressade förhållanden. Så att kunna smita iväg och få det där lugnet som är så välgörande är en upplevelse de gärna vill erbjuda sina hotellgäster, tillägger han.

Det lilla hotellet kan i större utsträckning tillgodose mjuka behov, menar Patric.  De vill se alla sina gäster i ögonen och man ska känna sig väntad.

- Det i sin tur gör det möjligt för oss att tillgodose individuella önskningar för våra återkommande gäster. 

Hur har responsen blivit?

- De gästerna som har bott i rummet är alla väldigt positiva över att möjligheten finns. Alla gäster kanske inte väljer att testa allt och använda det fullt ut men har gillat tanken och att möjligheten finns och det har de visat tacksamhet för.

För dem är det viktigt att synas och sticka ut nu skapade de konceptet med upplevelsen att sova gott och Patrick avslöjar också att detta rum är prototypen, ett test som föll väl ut så det blir fler rum på samma tema, samt lite andra spännande nyheter framöver.

- Under våren 2023 tar vi också steget ytterligare att bli ”Adults only” vilket ligger helt i linje med att skapa den lugna oas man kan behöva när man är på resande fot.

De har ju dessutom Sveriges minsta hiss och ett trapphus med fem våningar som framför allt gör det komplicerat för gäster med små barn. Så hotellet passar extra bra med en moderat åldersgräns vid tio år. 

Nina Jansdotter
Webbpedagog