Annika Åberg är 58 år och uppväxt i Göteborg. Hon är stolt mamma till två döttrar, den ena jobbar som AT läkare och den andra med musik i London.
Varje sommar sedan hon var nyfödd har jag spenderat vid havet i Bohuslän. Havet är en stor del av henne. Hennes rätta element. Det ger en underbar frihetskänsla att bada i det salta vattnet och att vara ute med båt. Känna lukten från tång och det salta havet, ljuset och ljudet - vågornas rörelse är magiskt.

Hon har, som vi alla, en ryggsäck som är fylld av motgångar och positiva erfarenheter. Hon är mycket tacksam för att hon har jag lyckats vända motgångar i sitt liv till att se dessa som nya erfarenheter som hon har lärt sig något av. Det ger henne styrka istället för en bitterhet, som endast är negativt, menar hon.

- Jag har alltid haft en nyfikenhet för hälsa och vikten av att äta bra och att röra mig. Jag har alltid känt och trott att det är viktigt för mitt välmående att ha ett "positivt" tänk. Hälsa är för mig en helhet. Kropp - psyke - själ i harmoni. Då skapas mitt unika Jag!

Annika är utbildad undersköterska och förskollärare. Att arbeta i skolans värld är det som  hon jag har brunnit för och gjort mest av i sitt yrkesliv.

- Att se barnens "stjärne" ögon som tindrar och vill veta och lära mer är så häftigt och utvecklande för mig själv. Skolans värld och förutsättningarna ändrades mer och mer för varje år som gick. Jag fick nya möjligheter mitt i livet, att vända blad. En ny dörr öppnades för mig och jag kände att jag inte kunde stänga den dörr som precis gläntast framför mig. Min nyfikenhet drev mig framåt.

Idag har hon en fotvårdspraktik - Annikas Fothälsa och hon tycker att det är kul och stimulerande att hjälpa människor till för dem en god fothälsa. Vi ser när vårt hår växer och då går vi till frisören. men tyvärr tänker vi inte lika ofta på våra fötter, enligt henne. Vi står och går på dom dagligen vilket, vi ofta inte tänker på. Betänk att vi har ca 28 ben, 56 leder och 38 muskler och mer än 100 ligament i foten.

- Lite omvårdnad och kärlek är dom väl värda tycker jag. Under en behandling brukar det alltid bli ett "gott" samtal. Så mycket vi människor går omkring och bär på. Samtal är alltid berikande och stärkande i vardagen, säger Annika med värme i rösten. 

Av en slump tog Annikas företagande en ny vändning. Hon hade ont i kroppen och en inflammation i sätesmuskeln. Hon gick till en traditionell läkare som rekommenderade traditionella mediciner. Ingenting hjälpte men hon kände och trodde att det går att försöka läka det onda i min kropp.

- En vän rekommenderade mig att äta balansolja. Det började med att jag tog ett enkelt torrblodstest. Då fick jag reda på att jag låg i obalans mellan omega 6 och omega 3. Obalans ger en obalanserad kropp. Då förstod jag att min kropp var i obalans och det var därför jag hade ont. 

Annika började äta balansoljan och hon tog en liten "hutt" varje morgon.
Efter några veckor kände hon att kroppen kändes bättre. Efter 120 dagar tog hon ett nytt test vilket visade att hon då hade bättre balans.

- Jag förstod att jag kommit i kontakt med något helt fantastiskt och helt naturligt att detta ville jag jobba med. Mina erfarenheter och alla människor jag mött som berättar om deras så positiva erfarenheter med balansoljan, gör att jag känner i hela mitt hjärta att detta är viktigt för oss alla.